Poklanjanje promocijskih darova klientima

Još bolji marketing uz promocijske darove

U poslovanju mnogih tvrtki u posljednjih nekoliko godina došlo je do prevrata, odnosno došlo je do toga da su se počeli osnivati posebni timovi ljudi koji se bave isključivo marketingom. Marketing je naime vrlo važan kako bi se privukli novi korisnici ili kupci, kao i kako bi se zadržali stari te kako bi se privuklo nove poslovne partnere. 

Jedan od najstarijih načina marketinga je poklanjanje promocijskih darova. Oni su od svojih početaka do danas uvelike napredovali. Tako danas više ne podrazumijevaju samo poklanjanje kalendara, papirne konfekcije, kemijskih olovki i slično, već su se tvrtke okrenule i poklanjanju eko poslovnih darova.

Važnost promocijskih darova

Jedan od glavnih razloga zbog čega sve više tvrtki ima svoje marketinške timove te se odlučuje za poklanjanje promocijskih darova je činjenica da ukoliko neka tvrtka želi rast ili pak održanje postojećeg stanja izbjegavajući pad poslovanja, svakako mora biti prisutna na tržištu, tj. mora biti konkurentna na tržištu. Vrlo je važno da ona bude vidljiva na tržištu, kako korisnicima, tako i budućim poslovnim partnerima. 

Promocijski darovi tu su upravo zbog tog razloga da tvrtka bude vidljiva korisnicima i potencijalnim poslovnim partnerima. Zato ako svojim korisnicima i poslovnim partnerima podijelite kemijske olovke ili pak rokovnike koje će oni koristiti, vi ćete uvijek biti u njihovom vidnom polju. Idući put kada im zatreba vaša usluga ili proizvod prvo će pomisliti na vas, a neće kontaktirati nekog drugog.

Poklanjanje promocijskih darova za vidnost na tržištu
Ako svojim poslovnim partnerima podijelite kemijske olovke ili pak rokovnike koje će oni koristiti, vi ćete uvijek biti u njihovom vidnom polju.

Stari, ali dobri darovi za promociju

Kao što je na početku napomenuto, tradicija poklanjanja promocijskih darova seže daleko u prošlost. U prošlosti su se najčešće poklanjali neki tradicionalne promocijski darovi, dok su danas vrlo popularni eko poslovni darovi. 

Neki promocijski darovi i danas vrlo dobro kotiraju kod korisnika, pa tvrtke odlučuju ostati pri njima i dalje ih poklanjati svojim korisnicima i poslovnim partnerima. Neki od njih su.

  • Papirna konfekcija (rokovnici, kalendari, blokići za pisanje)
  • Upaljači
  • Pribor za pisanje (kemijske i grafitne olovke, markeri)
  • Radna odjeća (majice, jakne, vjetrovke, kape)

Poklanjanjem ove vrste promocijskih darova svakako ćete ostati u vidnom polju svojih korisnika, potencijalnih korisnika i poslovnih partnera, posebno ukoliko je vaš logo prepoznatljiv. Ako imate određenu reputaciju u području kojim se bavite također vrlo je važno da promocijski darovi bilo koje vrste budu dobro napravljeni da budu kvalitetni. Tada će biti funkcionalni pa ćete s time produžiti svoju svoju vidljivost kod korisnika. 

Vrlo popularni eko poslovni darovi.
U prošlosti su se najčešće poklanjali neki tradicionalne promocijski darovi, dok su danas vrlo popularni eko poslovni darovi.

Budite moderni pri poklanjanju

Iako navedeni tradicionalni promocijski darovi vrlo dobro kotiraju kod korisnika i poslovnih partnera jer su svima potrebni kalendari, rokovnici, kemijske olovke i slično, vrlo je važno okrenuti se i novim tehnologijama te novim načinima poslovanja i života. Zato je dobro unaprijediti i modernizirati i promocijske darove. U ovom smislu možete poklanjati oni koji se danas vrlo često koriste poput:

  • Laserskih pokazivača za prezentacije
  • USB stickova
  • Eksternih baterija za punjenje
  • Bežičnih slušalica
  • Futrola za laptop i mobitele

Korištenjem modernih promocijskih darova pokazat ćete svojim korisnicima da idete u korak s vremenom, da pratite njihove potrebe i način života što je svakako dobro. Time ćete ostvariti prednost kod korisnika u usporedbi s drugim tvrtkama koje su ostale na tradicionalnim promo darovima.

Efikasna rješenja za promociju

Kada je riječ o promotivnim darovima, osim što su napredovali u smislu da su se odmakli od klasične papirne konfekcije, napredovali su i na način da danas postoje i poslovni setovi setovi. Naime, ovisno o tome čime se tvrtka bavi, ona može napraviti promocijske setove, pa tako, primjerice, možete poklanjati zajedno rokovnike, kemijske olovke ili pak laserske pokazivače za prezentaciju zajedno sa USB stikovima i slično. 

Promocijski poslovni pokloni USB stiki
Danas postoje i poslovni setovi setovi. Ovisno o tome čime se tvrtka bavi, ona može napraviti promocijske setove, pa tako, primjerice, možete poklanjati zajedno rokovnike, kemijske olovke ili pak laserske pokazivače za prezentaciju zajedno sa USB stikovima i slično.

Na ovaj način poklanjanjem promocijskih setova pokazat ćete koliko vam je važno pokloniti svoju pažnju svojim korisnicima i poslovnim partnerima, a ujedno ćete pokazati kako razmišljate nekoliko koraka unaprijed i kako ste posvetili određeno vrijeme i pažnju za osmišljavanje onoga što ćete pokloniti.

Eko poslovni darovi su sve popularniji

Kada govorimo o modernim i suvremenim načinima marketinga, tada se moraju spomenuti i eko poslovni darovi koji su u posljednje dvije godine vrlo popularni kod mnogih tvrtki. Naime, u posljednjih nekoliko godina u svijetu se sve veći naglasak stavlja na ekološku održivost i na ekologiju, odnosno brigu o očuvanju planeta. 

Eko poslovni pokloni za promociju tvrtke

Svoj ekološki pristup tako brojne tvrtke pokazuju kroz poklanjanje ekoloških promocijskih darova, odnosno darova napravljenih od ekološki prihvatljivih materijala. Zato se često poklanjaju eko poslovni darovi od prirodnih materijala poput pamuka, lana ili svile.

U istoj kategoriji:

    None Found