promotivni tekstil

Kada dućani ne nude dovoljno birajte promotivni tekstil

Nije uvijek lako pronaći idealan poklon za neku osobu. Kupnja ovisi o mnogočemu, između ostalog o tome koliko nam je osoba draga, koliko smo novaca spremni potrošiti, što osoba voli i što je zanima. Najveći je problem kupiti poklon osobi koja naizgled ima sve, npr. vlasnicima malih i velikih firmi, obrta ili trgovina. Kao da kupnja poklona sama po sebi nije dovoljno stresna, neke firme organiziraju i „Tajnog djeda Božićnjaka“ odnosno tajno darivanje nasumičnom kolegi. Ako kolegu ne poznajemo dovoljno, to značajno otežava kupnju poklona. 

Kako bismo izbjegli bezglavo lutanje po dućanima koje na kraju neće uroditi plodom, dobra je ideja razmisliti o promotivnom tekstilu kao poklonu. On uključuje majice, prsluke, jakne, deke, ručnike… u principu sve na što se može nalijepiti logo. On je idealan poklon za male poduzetnike, ali i dobar šaljivi poklon za kolegu s posla, pogotovo ako baš i ne voli svoj posao. 

Što sve spada u promotivni tekstil 

U online trgovinama nudi se široka ponuda odjeće na koju se može staviti tisak po želji i tako stvoriti promotivni tekstil. Fizičke trgovine s druge strane često od kupca zahtijevaju da donese svoj komad tekstila na kojem želi nešto tiskati. Obje opcije imaju svoje prednosti i mane, ali najveća razlika između njih je cijena. 

Online trgovine tiskanje nude najčešće na:

  • Kapama
  • Majicama 
  • Ručnicima
  • Kabanicama 
  • Jaknama 

Naravno, ukoliko neki drugi komad odjeće želimo pretvoriti u promotivni tekstil, potrebno je taj komad odjeće najprije kupiti u dućanu, a potom odnijeti u fizičku trgovinu. 

Radna odjeća za promociju 

Odjeća koja se nosi na nekom poslu važna je značajka radne kulture. Davno je prošlo vrijeme kada su se zanimanja prepoznavala po tome nose li radnici bijele ili plave ovratnike. Sada većina firmi ima svoj prepoznatljiv logo, koji se nerijetko onda stavlja i na radnu odjeću. 

zimske jakne za reklamo tvrtke
I radna odjeća može biti promotivna, ako u primjerice na zimske jakne stavimo logo.

Promotivni tekstil može biti i upravo to, radna odjeća, ukoliko logo stavimo na majicu koja je namijenjena za to da je zaposlenici nose tijekom radnog vremena. U slučaju da se promotivni tekstil koristi kao radna odjeća, potrebno je razmisliti o tome je li zaposlenicima potrebna samo majica ili im pak treba primjerice zimska jakna i sl.. 

Odličan reklamni materijal 

Promotivni tekstil u obliku ručnika ili kapa može biti odličan reklamni materijal, odnosno takav možemo dijeliti kao poklon uz neki kupljeni proizvod ili samostalno kao reklamu svog brenda

Promotivni tekstil su kape s logom vaše firme
Promotivni tekstil može uključivati ​​i kape s logom vaše firme.

Kapa s logom neke firme potencijalnim će kupcima biti odličan podsjetnik da ta firma postoji te će ih možda potaknuti da češće kupuju njihove proizvode. Uz to, kapa je univerzalne veličine te nam omogućuje da izbjegnemo problem ponudom različitih veličina. 

O čemu treba voditi računa pri planiranju promocija

Kod izrade promotivnog tekstila kao radne odjeće ili reklamnog materijala, potrebno je voditi računa o nekoliko stvari. Takve je velike narudžbe bolje raditi u internetskim trgovinama zbog niže cijene, ali potrebno je prije kupnje provjeriti od kojeg je materijala odjeća izrađena, u kojim se veličinama nudi, i generalno napraviti sve kako bi zaposlenicima i potencijalnim kupcima bilo maksimalno ugodno i udobno. 

promo odjeća su i radne jakne s tiskom.
Većina trgovina koje nude promo odjeću u svojoj ponudi imaju i jakne s tiskom.

Kod izrade promotivnog tekstila kao reklamnog materijala također je važno voditi računa o materijalu od kojeg je tekstil izrađen te o veličinama koje se nude. Kako bi se izbjegao problem s različitim veličinama, mudro je odlučiti se za neki univerzalne veličine, npr. kape. 

Jakne s tiskom 

Prvo na što bismo pomislili staviti nekakav logo su vjerojatno majice ili kape. Međutim, većina trgovina koje nude promo odjeću u svojoj ponudi imaju i jakne s tiskom. One ne moraju biti samo poklon, već se na njih može staviti logo i uključiti je u radnu odjeću za hladnije dane. Postoji mnogo fizičkih i online trgovina koje nude jakne s tiskom te se prilikom kupnje može birati veličina loga, kao i mjesto na jakni na koje će se logo staviti. 

Promocijski pokloni – video za zimske jakne s tiskom

Trgovine se mogu razlikovati po tome treba li kupac donijeti svoju jaknu na koju će se logo tiskati ili pak trgovine imaju zalihu između kojih kupac može birati. U online trgovinama, cijena i jakne i tiska kreće se između 100 i 200 kuna, međutim treba napomenuti da te jakne nisu izrađene od vrhunskih materijala i možda neće nuditi adekvatnu zaštitu od hladnoće kao klasične zimske jakne. Ako pak donosimo svoje zimske jakne u fizičku trgovinu koja izrađuje tisak, cijena će biti malo viša.

U istoj kategoriji:

    None Found