Darovi za promociju

Zanimljive ideje darova za promociju

Bilo da se radi o blagdanima, obljetnicama ili obilježavanju uspješne poslovne suradnje, darovi za promociju odličan su način zahvale suradnicima, ali i povećanja razine svijesti o vašem brandu. Bez obzira u kojoj je branši vaša tvrtka, jedan od najboljih načina da potencijalnim suradnicima zapadnete za oko te da vas zapamte oni s kojima već imate ostvarenu suradnju jest mali znak pažnje u kojemu mogu uživati te koji je ukrašen logom ili imenom vaše tvrtke.

Rokovnici, majice, kišobrani, kemijske i blokovi pa sve do kalendara, satova i alkoholnih pića, sve su to odlične ideje kojima biste mogli obradovati svoje suradnike. Ipak, kod odabira darova za promociju bitno je obratiti pozornost i na njihovu cijenu, ali i korisnost. Dobar dar za promociju ne mora biti i veoma skup, zanimljiva sitnica nekad će izazvati puno više zanimanja od skupocjenog, ali običnog dara za promociju.

Darovi za promociju

Sitnice s potpisom

Sitni darovi za promociju mogu biti od velikog značaja, pogotovo jer ne koštaju mnogo za izradu pa ih se stoga može dijeliti mnogim suradnicima. Bitno je spomenuti standardne darove, poput kemijskih olovaka, privjesaka za ključeve, šalica, kalendara i majica. Ti pokloni svakako su jedni od najpopularnijih, iako se tu još mogu dodati i planeri te rokovnici. Birate li takve darove za promociju, razmislite o zanimljivijim verzijama, poput kemijskih od drveta ili kartona, više patrona u različitim bojama ili dodatcima poput lasera koji su odlični za sve koji u dijelu posla imaju i prezentiranje. Ili šalicama od stakla ili u zanimljivim dimenzijama, privjescima za ključeve s dodatkom za otključavanje kolica u dućanima i majicama sa zanimljivim natpisima i grafikama.

Darovi za promociju

Iako će vam za odabir ovakvih poklona trebati malo mašte, na kraju će ovakvi promocijski darovi biti zapaženiji. Dodavanje vlastitog loga ili imena tvrtke naravno, očekuje se na ovakvim darovima za promociju. S obzirom na to čime se vaša tvrtka bavi, svojim suradnicima možete poklanjati i stvarčice vezane za poslovanje vaše tvrtke, koje će ih podsjetiti na vas. Zanimljivi dodatci na uobičajenim darovima za promociju zapet će za oko primateljima, a s druge strane spasit će vas od pretjeranog troška te će pogotovo biti dobrodošli ako ste ostali bez zanimljivih ideja.

Blagdanski darovi za pamćenje

Jedan od dijelova godine kada se darovi za promociju dijele na sve strane je kraj godine – kao zahvala klijentima, suradnicima ili u znak nade za dobru suradnju i u idućoj godini, ili jednostavno znak pažnje za obilježavanje blagdana. Najčešći i najpopularniji promocijski darovi u to doba svakako su kalendari (zidni ili stolni) te rokovnici. Iako je svaki znak pažnje dobrodošao, a darovi za promociju, koji su usput i funkcionalni, svakako puno znače primatelju, ponekad se vaš poklon za promociju možda može i zagubiti među drugima. Zanimljivi promocijski darovi, pogotovo ako se radi o važnijim klijentima ili suradnicima, mogu na primjer odražavati vrstu posla ili podneblje iz kojeg je vaša tvrtka.

Zgodan poklon za tvrtke koje se bave servisima i popravcima svakako je multifunkcionalan alat, poput odvijača s nekoliko izmjenjivih magnetnih nastavaka, koji se mogu izvesti čak i u veličini kemijske. S druge strane, ako se vaša tvrtka ne bavi tako specifičnim poslom, svakako razmislite o promotivnim darovima koji predstavljaju regiju iz koje ste. Domaći proizvodi, poput meda, sira, vina ili drugih alkoholnih pića odlični su jer će zasigurno obradovati primatelje, ali i podržati lokalna obiteljska poljoprivredna gospodarstva.

Posebni pokloni

Ako je u pitanju posebna obljetnica ili suradnik ili klijent od posebne važnosti, darovi za promociju trebali bi to odražavati. Setovi alkoholnih pića s čašama za serviranje svakako su sigurna opcija za darivanje, no, pogotovo ako je primatelj osoba koja nije iz tih predjela, bolji poklon svakako je stvar koja odražava povijest, kulturu i običaje lokalnog područja. Domaći alkohol svakako bi mogla biti jedna od opcija, no ukrasi poput slika i figurica možda će se više svidjeti primateljima koji nisu ljubitelji alkohola.

S druge strane, jedan od zanimljivijih poklona poslovnim suradnicima koji se bave prezentiranjem svakako je i upravljač prezentacijama u obliku daljinskog. Takvi upravljači se Bluetoothom ili USB priključkom mogu se spojiti s računalom, a često imaju i integriran laser, pa predavač za vrijeme prezentacije lako s bilo kojeg mjesta može upravljati mijenjanjem slide-ova. Na kraju, pri odabiru darova za promociju imajte na umu da se, s poreznog stajališta na darove za promociju gleda blagonaklono, pa svakako provjerite svoja prava, koja bi uvelike mogla utjecati na vaš budžet za darove.

Ako želite savjete koji darovi za Božić su najbolji i koje treba izbjegavati, onda si pročitajte članak na tu temu tako da slijedite linku.

Personaliziran poklon za promociju s vašim brendom. Najpoznatiji personalizirani pokloni za darivanje su oni koji se nose, a u njih spadaju majice s printom, unikatne torbe, kape …

U istoj kategoriji:

    None Found